Steven Lasonder

Specialismen: ondernemingsrecht, faillissementsrecht, verbintenissenrecht

Steven Lasonder studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie was hij tevens werkzaam bij een gerenommeerd gerechtsdeurwaarderskantoor te Hoorn. Steven heeft zich daardoor kunnen ontwikkelen als een topspecialist op het gebied van beslag en executie. Hij is in 2000 afgestudeerd met insolventierecht als afstudeerrichting. Sindsdien is hij werkzaam als advocaat. Steven heeft de Grotius / INSOLAD opleiding Insolventierecht en de Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (Erasmus Academie / INSOLAD) gevolgd en succesvol afgerond.

Steven is als oprichter en partner verbonden aan Oprecht Advocaten. Daarnaast is hij lid van de Vereniging van Incasso- en Procesadvocaten (VIA) en lid van de Vereniging Insolventieadvocaten (INSOLAD). Hij richt zich onder andere op insolventierecht, verbintenissenrecht en vermogensrecht. Steven wordt regelmatig door de rechtbank benoemd tot curator in faillissementen.

Steven Lasonder heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Insolventierecht (faillissement, surseance van betaling, WSNP)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contactgegevens
Steven Lasonder
s.lasonder@oprecht.nl
06 43 82 84 71