RECHTSGEBIEDEN

De regelgeving wordt steeds omvangrijker, complexer en ondoorzichtiger. Oprecht Advocaten schept duidelijkheid. Wij staan voor u klaar als u door de bomen het bos niet meer ziet of wanneer u een juridisch probleem heeft. Bij ons heeft iedere advocaat zijn of haar eigen specialisme. U krijgt dus advies of ondersteuning van topkwaliteit.

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is een breed en dynamisch rechtsgebied, dat voortdurend in beweging is. Technologische ontwikkelingen maken nieuwe manieren van werken mogelijk. Wensen van werkgevers en werknemers veranderen. De overheid probeert deze ontwikkelingen met nieuwe wetgeving bij te houden, helaas met wisselend succes.

Meer over arbeidsrecht

Bestuursrecht

Wilt u een bestemmingsplan gewijzigd krijgen, of een vergunning aanvragen voor een project? Bent u het niet eens met een besluit van de overheid? Dan krijgt u te maken met het bestuursrecht. Het bestuursrecht wordt ook wel administratief recht genoemd en bepaalt aan welke regels overheden zich moeten houden als zij besluiten nemen.

Meer over bestuursrecht

Bouwrecht

Het bouwrecht is een specialisme binnen het vastgoedrecht en regelt alle juridische onderwerpen rondom het ontwerp- en bouwproces. Het is bij uitstek een terrein waarbij veel specialistische juridische kennis komt kijken. Er zijn namelijk niet alleen vaak veel partijen bij zo’n proces betrokken, maar de onderwerpen vallen ook binnen het privaatrecht én het publiekrecht.

Meer over bouwrecht

Contractenrecht

Een contract is een zaak van details. In de praktijk blijkt vaak dat er helaas niet over alle details even goed wordt nagedacht. Een standaard contract is makkelijk online te vinden en te downloaden. Dat lijkt een snelle en goedkope oplossing, maar naarmate de afspraken complexer worden, en de belangen groter, wordt de kans op verschillende uitleg van dat contract ook groter.

Meer over contractenrecht

Echtscheidingsmediation

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Los van de impact die het heeft op uw leven en dat van uw ex-partner, zit u vast ook met veel vragen: wat is het beste voor de kinderen? Hoe zit het met alimentatie? Wat gebeurt er met ons huis? Ons spaargeld? En het bedrijf? Bij dergelijke vragen is scheidingsmediation een goede optie.

Meer over scheidingsmediation

Faillissementsrecht

Als uw onderneming in zwaar weer verkeert is dat vaak een een zenuwslopende tijd. Hoe bepaalt u de juiste prioriteiten, waar moet u snijden in de kosten en wanneer is het goed om juist wel te investeren? Het is belangrijk dat u zich tijdig laat adviseren door een advocaat faillissementsrecht. Daarmee voorkomt u dat het water u letterlijk aan de lippen komt te staan en u de regie verliest.

Meer over faillissementsrecht

Huurrecht

Wilt u een ontruimingsprocedure beginnen of een huurovereenkomst vroegtijdig beëindigen? Wordt het gehuurde niet goed onderhouden of heeft u een aanzegging tot ontruiming ontvangen? Dan krijgt u te maken met het huurrecht. Onze gespecialiseerde huurrecht advocaten kunnen u adviseren op het gebied van huurrecht van woonruimte, bedrijfsruimte en roerende zaken.

Meer over huurrecht

Intellectueel eigendomsrecht

Het intellectueel eigendomsrecht is een specialistisch rechtsgebied, dat altijd in beweging is en waar alle ondernemingen mee te maken hebben. Alle ondernemingen hebben namelijk een handelsnaam, een logo en een domeinnaam. Als een concurrent deze uitingen zodanig namaakt dat de klant het verschil niet meer ziet, kan dat erg frustrerend zijn.

Meer over intellectueel eigendomsrecht

Ondernemingsrecht

Wij adviseren allerlei soorten ondernemingen, van groot tot klein. Wij staan u bij bij het oprichten van en deelnemen in een onderneming, fusies en overnames, het onderhandelen over en opstellen van contracten, of bij aandeelhoudersgeschillen. Die formaliteiten moeten gewoon goed geregeld zijn, en de risico’s moeten worden afgedekt.

Meer over ondernemingsrecht

Personen- en familierecht

Een scheiding en het beëindigen van een relatie heeft een diepe impact op uw leven en dat van uw ex-partner. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van de scheidende ondernemer en hebben veel ervaring met verschillende waarderingsmethoden voor ondernemingen en het vaststellen van partneralimentatie en kinderalimentatie.

Meer over personen- en familierecht

Privacyrecht

Privacyrecht is een dynamisch rechtsgebied, dat voortdurend in beweging is. Big data, artificial intelligence en ‘the internet of things’ zijn nu nog veelbesproken onderwerpen in talkshows en op opiniepagina’s, maar zullen binnen afzienbare tijd hun intrede doen in het dagelijks leven. Deze ontwikkelingen maken nieuwe bedrijfsmodellen en toepassingen mogelijk, iets waar ondernemingen graag op inspelen.

Meer over privacyrecht

Verbintenissenrecht

Een verbintenis, dat klinkt behoorlijk vaag. Toch gaat u, of u nu ondernemer bent of particulier, vrijwel dagelijks verbintenissen aan. Bijvoorbeeld als u een brood koopt, of iets verhuurt, maar ook als een werknemer al dan niet opzettelijk iets van een ander stuk maakt. U heeft dus vrijwel dagelijks te maken met het verbintenissenrecht.

Meer over verbintenissenrecht

Focus op uw kracht en kwaliteiten

Onze specialisten zorgen er graag voor dat u onbezorgd kunt ondernemen door zich te richten op de juridische aspecten binnen uw onderneming.

Stel uw vraag