In een serie portretten geeft Oprecht Advocaten u graag een kijkje de keuken. Waar houden onze advocaten zich mee bezig? Wat voor soort zaken doen ze? Wat speelt er binnen hun vakgebied? En wat doen ze om bij te blijven? In deze aflevering komt Irene Epe aan het woord. Irene is in mei het team van Oprecht komen versterken. Zij vertelt u meer over haar expertise, aanpak en ervaring.

Expertise

Sinds mei 2021 werk ik als arbeidsrechtadvocaat bij Oprecht Advocaten. Ik adviseer en procedeer voornamelijk voor werkgevers. Zij kunnen bij mij terecht met alle zaken rondom personeel, zoals een ontslag via de rechtbank, het UWV of in onderling overleg via een vaststellingsovereenkomst. Maar ik kan ze ook adviseren als een werknemer disfunctioneert of niet aan zijn re-integratieverplichtingen voldoet. Verder help ik ondernemingen met het opstellen van arbeidsovereenkomsten en kan ik meedenken over het personeelshandboek.

Ook voor ‘kleinere’ opdrachten kunnen werkgevers mij inschakelen: bijvoorbeeld voor het opstellen van officiële brieven aan werknemers (zoals een waarschuwingsbrief of een bevestiging van een sanctie of afspraken) of voor advies en begeleiding bij het opbouwen van een dossier.

Ervaring en aanpak

Ik ben sinds juni 2013 advocaat. Voordat ik bij Oprecht kwam heb ik bij twee middelgrote advocatenkantoren in Haarlem gewerkt. Kenmerkend voor mijn aanpak is dat ik recht op mijn doel afga. Ik kom snel tot de kern van een juridisch geschil en zet mij ervoor in om op efficiënte wijze een optimaal resultaat te behalen voor mijn klanten. Daarnaast communiceer ik duidelijk en ben ik recht door zee.

Oprecht

Bij Oprecht bevalt het tot nu toe erg goed! Het is een leuk team, waar ik door iedereen heel warm ben ontvangen. Ik voel mij inmiddels al helemaal thuis op het kantoor. Binnen het team staat iedereen voor elkaar klaar. Zo lopen ze geregeld bij elkaar binnen om te sparren over juridische kwesties, maar ook voor een ‘kletspraatje’.

Ik houd mij ook al bezig met een aantal interessante zaken. Zo ben ik op dit moment bezig met een aantal ontslagprocedures en heb ik samen met een cliënt een succesvolle procedure gevoerd tegen het UWV over de compensatie van transitievergoeding. Nadat we in deze zaak een positief resultaat hadden behaald, kon de dag van mijn cliënt niet meer stuk. En die van mij daardoor ook niet!

Om mijn vakkennis bij te houden staat er binnenkort een aantal verdiepende cursussen op de planning. Zo ga ik een cursus volgen over reorganisatie waarbij werknemers moeten worden ontslagen op bedrijfseconomische gronden, een cursus over de rechtspositie van werknemers voor, tijdens en na een bedrijfsovername en een cursus waarbij alle actualiteiten (zoals nieuwe rechtspraak en wetgeving) op het gebied van het arbeidsrecht worden besproken, zodat ik weer helemaal op de hoogte ben van de laatste stand van zaken.

Privé

Ik woon samen en heb een dochter van net één jaar. In mijn vrije tijd ben ik sportief, maar vind ik het ook leuk om uit eten te gaan en tijd door te brengen met familie en vrienden.