Door de coronacrisis ligt een groot deel van het openbare leven stil. Scholen, horeca, winkels en bedrijven zijn dicht of maar heel beperkt open. De meeste fysieke afspraken gaan niet door. De rechtspraak ligt grotendeels stil, alleen in de meest urgente zaken gaan de zittingen door. Als u net hebt besloten om te gaan scheiden vraagt u zich misschien af of uw scheiding wel ingezet kan worden?

Wij begrijpen dat als de kogel eenmaal door de kerk is, u iets wilt doen en niet wilt wachten tot de coronamaatregelen weer zijn ingetrokken. Dat hoeft ook niet. Als u heeft besloten te scheiden via mediation, kunt u het echtscheidingsproces gewoon in gang zetten.

Tijdens deze periode is het kantoor van Oprecht Advocaten open voor mediationgesprekken. Daarbij houden wij ons uiteraard aan de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM om de verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen.

Daarnaast wikkelen we veel andere werkzaamheden schriftelijk af. Zo kunnen we een alimentatieberekening voor u maken en u op weg helpen met het echtscheidingsconvenant en, als u kinderen heeft, het ouderschapsplan. Op deze manier kunt u nu al aan de slag om de scheiding zo goed mogelijk voor te bereiden.

Is het mediationproces afgerond? Dan sturen wij uw gezamenlijk echtscheidingsverzoek met het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan naar de rechtbank. In de meeste gevallen zal er geen zitting nodig zijn en doet de rechtbank de zaak schriftelijk af. Deze procedure gaat deze periode gewoon door.

Meer informatie?

Wencke Koppenberg is een gespecialiseerde scheidingsmediator en kan het echtscheidingsproces voor u en uw ex-partner begeleiden. Wencke is aangesloten bij de vFAS (de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) en is MfN-registermediator. Neem gerust contact op met Wencke via w.koppenberg@oprecht.nl of telefoonnummer 0229-285070.