Oei, een faillissement

Een (aankomend) faillissement gaat gepaard met vele vragen. Ongeacht of het om uw eigen onderneming gaat of om één van uw partners/leveranciers. Om deze vragen te beantwoorden hebben wij een Q&A Faillissementsrecht ontwikkeld. Deze Q&A geeft antwoord op diverse vragen voor bestuurders, crediteuren, debiteuren en werknemers.

Zo heeft u antwoord op al uw vragen omtrent het omgaan met een faillissement, het zakendoen met een onderneming in zwaar weer of het afronden/afwenden van een faillissement. Vanzelfsprekend kunt u ook direct contact met ons opnemen.

Onderneming in zwaar weer?

Als uw onderneming in zwaar weer verkeert is het belangrijk te voorkomen dat het water u letterlijk aan de lippen komt te staan. In veel gevallen zijn de problemen complex en lijkt een faillissement onontkoombaar, maar dat is zeker niet in alle gevallen zo. Soms kunt u even ademruimte creëren door met uw crediteuren te onderhandelen en een betalingsregeling te treffen, of door te onderhandelen met banken en de fiscus.

Als u er op tijd bij bent kunt u mogelijk ook verdere schade beperken door het doorvoeren van een herstructurering of sanering. Er blijkt dus soms meer mogelijk dan u denkt. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden.

Zaken doen met een onderneming in zwaar weer?
Ook het zaken doen met een onderneming met betalingsproblemen kan complex zijn. U wilt graag zaken blijven doen en een goede band onderhouden met uw relaties, maar hun betalingsproblemen mogen úw cashflow niet in gevaar brengen. Download nu onze Q&A Faillissementsrecht en laat u goed informeren over de mogelijkheden, voordat u handelt.

Auteursrecht

Advies of ondersteuning nodig?

Als uw onderneming in zwaar weer verkeert, of dreigt te verkeren, is het belangrijk om in een vroeg stadium een advocaat faillissementsrecht bij de situatie te betrekken. Als u tijdig van advies en ondersteuning wordt voorzien kunt daarmee de schade beperken en wellicht een faillissement voorkomen.

U kunt bij onze faillissementsrecht advocaten terecht voor advies over herstructurering en sanering, onderhandelingen met uw crediteuren en advies over een faillissementsaanvraag. Ook als één van uw debiteuren in financiële moeilijkheden verkeert kunt u bij ons terecht voor advies en ondersteuning.

Q&A Downloaden

  Ja, ik wil de Q&A downloaden en ga akkoord met het feit dat Oprecht Advocaten contact met mij op kan nemen

  OVER ONS

  Oprecht Advocaten is anders dan andere advocatenkantoren. En dat merkt u meteen.

  RECHTSGEBIEDEN

  Wij staan voor u klaar als u door de bomen het bos niet meer ziet.

  LAATSTE NIEUWS

  De advocatuur is een dynamisch vakgebied, met wekelijks wijzigingen en ontwikkelingen.

  Onze rechtsgebieden

  U kunt bij ons terecht voor vragen en juridische ondersteuning voor onderstaande rechtsgebieden:

  Huurrecht

  Contractenrecht

  Personen en familierecht

  Erfrecht

  Bestuursrecht

  Intellectueel eigendomsrecht

  Verbintenisrecht

  Echtscheidings-mediation

  Ondernemingsrecht

  Bouwrecht

  Arbeidsrecht